DINCOLO DE UN FASHION SHOW, DINCOLO DE UN VIS: LANSARE DE FILM ȘI LICITAȚIE CARITABILĂ

Joi, 22 decembrie, începând cu ora 18:00, la Artcor, va avea loc un eveniment cu mai puțin marketing și mai mult suflet – lansarea filmului documentar „Dincolo de un Fashion Show” și o licitație caritabilă susținută de designerii din Moldova.

Sub tematica ”Dincolo de un fashion show, dincolo de un vis” evenimentul va aduce la un loc o comunitate de oameni creativi, pentru a sustine o cauză socială cu un impact semnificativ în schimbarea vieții persoanelor defavorizate, care vor să-și îndeplinească un vis în industria ușoară.

Seara va fi divizată în două etape: lansare de film și licitație caritabilă. Este vorba despre primul film despre modă din Moldova ”Dincolo de un Fashion Show”, realizat de casa de producție YOUBESC, în colaborare cu ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS).

Filmul va deschide cortina spre realitatea care se află în spatele grandiosului spectacol de modă „UNZIP Moldovan Designers”. O istorie despre muncă, efort și provocări, într-o industrie care reprezintă mult mai mult decât show-uri sclipitoare și ținute fascinante.

Lansarea filmului va fi susținută de o licitație caritabilă, cu ținute selectate din cadrul spectacolului, oferite de designerii brandurilor: EHO by Evgheni Hudorojcov, March Again, Nicole Storm, Ramuri, Julia Allert, Lilia Ceaicovschi, Rodica Nicov, Șotropa, De Basme, DUCA, Maison Criss, L. Storojuc, O’devalle, Barbara Collection și Ionel.

Banii colectați în urma vânzării articolelor expuse vor fi investiți în sprijinul femeilor cu nevoi speciale, care depun eforturi colosale în a-și îndeplini un vis – însușirea artei de a croi, cu scopul de a utiliza aceste abilități pentru crearea unui viitor mai luminos. ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), își propun să ofere suport în educarea și formarea acestor femei.

Angela Chiriac

Din fragedă copilărie, Angela Chiriac a fost diagnosticată cu invaliditate de gradul II, cu toate acestea ea muncește, zi de zi, în domeniul confecțiilor textile.

„Mi-aș dori foarte mult să am mașina mea proprie de cusut, am mare nevoie de ea. Înălțimea mea este de 140 cm și sunt nevoită să adaptez hainele sub parametrii personali. De asemenea, am îndrăgit mult profesia mea pe parcursul anilor și îmi doresc să învăț a lucra la o mașină de cusut, ca să am un venit suplimentar și să îmi îndeplinesc ambiția de a crește profesional, dar și de a întreține financiar problemele de sănătate.”                 

Olga Berdeu

Olga Berdeu, în vârstă de 55 de ani, și-a petrecut viața muncind într-un scaun cu rotile. Datorită susținerii celor dragi, Olga a învățat arta de a croi, tricota și chiar de a realiza manual itemi decorativi din ceramică, aceste activități aprovizionându-i existența.

„ În fiecare an, creez manual ornamente și jucării de Crăciun, vânzarea cărora îmi aduce un venit adițional, dar în acest an, mașina mea de cusut s-a defectat și nu am reușit să mai realizez aceleași articole spre vânzare. Suportul vostru m-ar ajuta să mă dezvolt în continuare și să îmi asigur existența în această perioadă dificilă.”

Viorica Grecu

O altă protagonistă cu un vis mare este Viorica Grecu: „ Am fost un om sănătos până pe data de 27 noiembrie 2013, ziua în care m-a lovit o mașină când coboram din autobuz. După o restabilire îndelungată, decizia a fost să fac cursuri de croitorie, astfel încât să mă pot întreține. Aș dori să muncesc de acasă, deoarece orice zi este imprevizibilă și posibilitatea de mai lucra încă o zi este prețioasă. ”

Acest eveniment este despre egalitatea de șanse, într-o industrie care are loc pentru fiecare. Milităm pentru conștientizarea faptului că putem crea împreună frumosul. Și totul începe cu un vis. 

Acest eveniment este realizat de ZIPHOUSE și APIUS, în colaborare cu YOUBESC, cu suportul proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, cu sprijinul UNFPA și UN Women.

Share

Scroll to Top